Dr. Carmen Ardelean

Medic Primar Pneumolog

EXPERIENȚA  PROFESIONALĂ

Absolventă a Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara în 2004, a efectuat rezidențiatul în Pneumologie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” din Timișoara în perioada 2006-2011.

Din 2012 a desfășurat activitatea de medic specialist pneumolog si ulterior de medic primar pneumolog într-un ambulatoriu privat de pneumologie, iar din 2015 activează în cadrul Fundației Cardioprevent asigurând servicii de asistență și consultații medicale în domeniul pneumologiei și somnologiei.

În 2015 obține Atestatul de Studii Complementare în Somnologie, iar în 2019 obține titlul de doctor în științe medicale cu tema:„ Sindromul de apnee în somn – factor de predicție al prognosticului la pacienții cu Insuficiență Cardiacă clasa NYHA II și III”. De asemenea, are o bogată activitate de cercetare, cu multiple articole publicate în reviste de specialitate.

Membru al Societății Europene de Pneumologie, al Societății Europene de Medicina Somnului și al Societății Române de Pneumologie, participă la numeroase congrese științifice cu lucrări prezentate în cadrul acestor manifestări.