tr?id=&ev=PageView&noscript=

Dr. Bogdan Mut-Vitcu

Medic Primar Cardiolog

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

Absolvent în 1993 al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, după perioada de stagiatură, a efectuat în perioada 1995-2000 rezidențiatul în cardiologie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

În perioada 1997-1998 a urmat stagii de pregătire în cardiologie intervențională în spitale prestigioase din Austria (AKH Viena) și Israel (Hadassah University Hospital Jerusalem), în anul 2000 obținând competența națională în cardiologie intervențională.

În perioada 2000-2010 a activat ca medic cardiolog intervenționist în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, unde a ocupat și funcția de Director adjunct științific, coordonator al programelor științifice și de cercetare (2001-2005).

Activitatea în Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara s-a materializat în introducerea în premieră în România a unor proceduri de cardiologie intervențională, precum abordul transradial sistematic pentru procedurile endovasculare, aterectomia rotațională, ultrasonografia intravasculară, implantul stenturilor active farmacologic, terapia cu celule stem în infarctul miocardic acut, terapia genică în boala arterială periferică.

Activitatea medicală s-a împletit cu activitatea didactică de asistent/lector în cadrul Catedrei de cardiologie, cardiologie intervențională și electrofiziologie a Universității de Medicină şi Farmacie Timişoara (1995-2009).

Preocupările științifice s-au regăsit în peste 100 de conferințe, publicații, studii originale și granturi de cercetare, mai ales în domeniile:
– markerii de inflamație în implantul stenturilor coronariene;
– terapia genică în ischemia periferică critică;
– terapia cu celule stem după infarctul miocardic acut;
– telemedicina pentru monitorizarea pacienților cu boli cardiovasculare.

Din 2010 a desfășurat activitatea de cardiolog intervenționist în centre medicale private, coordonând ca Director medical Rețeaua de centre de cardiologie intervențională Cardiolife (Timișoara, Constanța, Arad) și Spitalul de boli cardiovasculare Angiomedica București, iar în 2020 a preluat coordonarea secției de cardiologie a Spitalului Pelican Oradea.

Experiența în cardiologie intervențională însumează peste 20 ani și peste 15000 pacienți care au beneficiat de o gamă largă de proceduri endovasculare.

Dorind să vină în sprijinul pacienților cu boli cardiovasculare printr-o abordare diferită în diagnostic și tratament, dar mai ales prevenție, în 2014 a inființat Fundația Cardioprevent din Timișoara, pe care o coordonează în calitate de Director medical.

Este membru în Societatea Română de Cardiologie (în perioada 2007-2008 deținând funcția de Președinte al Grupului de Lucru de Cardiologie Intervențională), Societatea Europeană de Cardiologie, Asociația Europeană pentru Intervenții Cardiovasculare Percutane.