Dr. Călin Lengher

Medic Primar Diabetolog

EXPERIENȚA  PROFESIONALĂ

Absolvent în 2004 al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, a efectuat în perioada 2005-2007 rezidențiatul în Medicină de Familie, iar din 2008 până în 2012 a efectuat rezidențiatul în Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” Timișoara.

În perioada 2013-2014 a activat ca medic specialist în cadrul clinicii Gluconet Timișoara, iar începând cu anul 2014, activează în cadrul Fundației Cardioprevent.

În anul 2016, a obținut competența în ecografie generală, iar în anul 2017 a dobândit titlul de medic primar în specialitatea Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.

Pe lângă interesul deosebit în ceea ce privește diagnosticul și managementul diabetului zaharat, este preocupat în mod special de impactul telemedicinei în monitorizarea pacienților cu diabet zaharat și boli cardio-pulmonare, fiind parte integrantă a programului de telemedicină dezvoltat de Fundația Cardioprevent.